Gezinnen hebben nu intensief met elkaar te maken. Hoe ga je daar mee om?
Gezinnen hebben nu intensief met elkaar te maken. Hoe ga je daar mee om?
corona

Webinar 'Hoe kom je als gezin de coronaperiode door'?

  Mensen

REGIO - Jeugd en Gezin geeft voor ouders uit Gooi en Vechtstreek donderdag 9 april de webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door?’. Na aanmelding is de workshop gratis te volgen tussen 20.30 en 21.30 uur.

"Het is een pittige tijd. Er komt veel op ouders af. Als gezin heb je intensief met elkaar te maken. Ouders moeten hun eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen. Ze hebt hun eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar zien ook die van de anderen in het gezin. Dat levert veel vragen op", laat Jeugd en Gezin weten.

Het gaat om vragen als 'Hoe begeleid ik mijn kind(eren) zo goed mogelijk in deze coronatijd?'; 'Wat bespreek ik wel en niet?'; 'Hoe help ik bij vragen, angsten en andere emoties?'; 'Hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door?'; 'Hoe zorgen we voor een goede dagindeling?' en 'Hoe zorgen we als ouders dat we overeind blijven en onze spanningen niet op de kinderen richten?'.

Vragen inbrengen
In het webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve ouders op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s. Ouders kunnen via de chat hun eigen vragen inbrengen, waar Tischa dan op ingaat. Er wordt samen gekeken naar de enorme uitdagingen waar ouders voor staan maar ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor het gezin. Het webinar is geschikt voor ouders met kinderen in alle leeftijden, van jong tot puber.

Om deel te nemen aan het webinar moeten ouders zich van te voren aanmelden via deze link. Deelname is gratis. Na registratie ontvangen ouders per e-mail een inlogcode voor het live webinar. Nadat de webinar is geweest, kunnen zij deze nog een maand lang terugkijken. Ouders die op 9 april verhinderd zijn, kunnen zich ook inschrijven. Zij kunnen de webinar na afloop terugkijken.

Meer berichten