Genieten binnen de coronamaatregelen aan het strand aan de Zomerkade.
Genieten binnen de coronamaatregelen aan het strand aan de Zomerkade. (Foto: Bob Awick )
corona

Mooie weer te verleidelijk om thuis te blijven

  Mensen

HUIZEN - Het mooie weer van vandaag was te mooi om thuis te blijven voor deze bezoekers van het strand bij de Zomerkade. Ook al wordt er nog zo vaak gevraagd om thuis te blijven.

Dat is volgens een van de omwonenden vaker zo. Deze ziet regelmatig dat door bezoekers de coronaregels wel overtreden worden en spreekt met name jongeren, op een afstand, aan op het niet-afstand-houden.

Boa's
De bewoner begrijpt niet dat er niet meer aan gedaan wordt. Volgens de gemeente komen er echter regelmatig boa's langs om te kijken of bezoekers zich aan de maatregelen houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De overgrote meerderheid houdt zich ook aan deze maatregelen, zoals aan het 1,5 meter afstand houden en gezinnen mogen natuurlijk dichter bij elkaar blijven. De boa's kunnen er ook niet altijd met hun neus bovenop zitten.

Verantwoord
Van een volgepakt strand is ook geen sprake. Zo te zien op deze foto, wordt er verantwoord omgegaan met de vrijheid die er is om nog wel buitenshuis te zijn.

Mocht dat niet zo zijn, dan kan de gemeente door de noodverordening van de veiligheidsregio besluiten om het strand tot verboden gebied te verklaren. Zover is het echter nog niet.

Meer berichten