Riena bezocht haar man in De Bolder op deze speciale dag met een hoogwerker. Links Anita en rechts Peter.
Riena bezocht haar man in De Bolder op deze speciale dag met een hoogwerker. Links Anita en rechts Peter. (Foto: Bob Awick )

Luite en Riena Koning 60 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Luite en Riena Koning waren gisteren 60 jaar getrouwd. Luite woont in De Bolder en vanwege het coronavirus kon het feest niet gevierd worden. Daar was echter een creatieve oplossing voor gevonden.

Zijn vrouw Riena, zoon Peter en diens vrouw Anita, dochter Irene en man Kees en kleinzoons Raymond en Roberto hadden een hoogwerker geregeld en bezochten hem zo toch op de huwelijksdag.

Hoogwerker
Ook burgemeester Niek Meyer en zijn vrouw Janny kwamen langs om het paar te feliciteren, net als nog wat vrienden. "123 verhuur vond het zo'n leuke actie, dat ze de hoogwerker gratis ter beschikking hebben gesteld", vertelt Peter.

Ook De Bolder maakte er het beste van door vanuit het restaurant champagneglazen met appelsap en bitterbalen te regelen. "We zijn blij dat het zo geregeld kon worden. Hij wordt hier goed verzorgd."

Haren
Luite en Riena zijn in Haren getrouwd. Daar woonde Riena. Luite leerde haar kennen, doordat hij bevriend was met haar broers. Riena was dochter van de plaatselijke slager, waar Luite later nog is gaan werken. Zelf kwam Luite uit Vries en zijn vader was aannemer.

Op een gegeven moment ging Luite varen als marconist op onder andere de Rotterdam. Toen hij weer aan wal kwam, ging hij werken bij NCR in Amsterdam en verhuisde het paar naar Huizen.

Verrassing
"Voor mijn vader was het bezoek een verrassing. Die wist van niets, totdat hij ons ineens omhoog zag komen bij het raam. We hadden het wel over het 60-jarig huwelijksfeest gehad en besloten om het feest naar volgend jaar te verplaatsen. We hebben er allemaal van genoten."

Meer berichten