Mevrouw Blom woont in De Drifter en mocht al genieten van een optreden.
Mevrouw Blom woont in De Drifter en mocht al genieten van een optreden. Foto's: Stichting Gooise Culturele Evenementen

Mobiele Muziek Box fleurt mensen thuis op met muzikaal optreden

Mensen corona

HUIZEN - De stichting Gooise Culturele Evenementen die verantwoordelijk is voor de organisatie van Woonkamerfestival Huizen en Gooise Meren, heeft een nieuw initiatief: de Mobiele Muziek Box. Een muzikaal optreden om mensen in deze tijd een beetje op te fleuren.

"Niet alleen voor verpleeghuizen, maar ook voor mensen bij jou om de hoek die in deze tijd aan huis gekluisterd zijn. Als je samen bent hoef je je niet alleen te voelen, maar er zijn heel veel mensen wél alleen. Zij durven of mogen de deur niet meer uit, omdat zij in een risicogroep vallen", laten Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom van de stichting weten.

Opa en oma
"Denk aan opa en oma, maar ook aan gehandicapten die in een woongroep wonen en geen bezoek meer mogen ontvangen. Zonder deze sociale contacten worden de dagen snel eenzaam en eentonig." Hier willen de organisatoren iets aan doen. "Muziek betekent zoveel voor iedereen; het geeft afleiding, even een vrolijk moment."

De organisatie heeft al een bestand met artiesten. "Deze artiesten hebben het nu ook moeilijk. Optredens zijn afgezegd en zo krijgen ze weer de gelegenheid om op te treden. Alles gaat volgens de richtlijnen van de RIVM. Wij verzamelen de gegevens en vervolgens matchen wij de locatie met een passende artiest. Wij organiseren dit platform geheel vrijwillig.”

Aanmelden
Wie ook belangeloos een steentje wil bijdragen in deze corona-tijd door op te treden bij mensen die dit nu zo nodig hebben of wie iemand wil verrassen die zich in deze tijd wat eenzaam voelt of op drie hoog achter woont en het zwaar heeft, kan zich aanmelden via de website www.stichtinggce.nl.

Dorinde Smit Duyzentkunst stond voor haar in de tuin te zingen.

Uit de krant

!