De kinderen konden onder andere 'stokvangen' bij een van de buurtbewoners op de oprit.
De kinderen konden onder andere 'stokvangen' bij een van de buurtbewoners op de oprit. (Foto's: Bob Awick )
foto's corona

Iepenlaan viert Koningsdag met de straat op 1,5 meter

  Mensen

HUIZEN - Koningsdag is dit jaar omgedoopt tot 'Woningsdag' en vanwege de uitbraak van het coronavirus is gevraagd om dit zoveel mogelijk thuis te vieren. Rekening houdend met alle coronamaatregelen, tuigden de bewoners van de Iepenlaan hun eigen versie van Koningsdag op.

Om te beginnen was de dresscode in de straat oranje of rood, wit, blauw. Vanmorgen vroeg werden om 9.45 uur de vlaggen en wimpels gehesen of opgehangen voor de deur, terwijl de klokken luidden. Buurman Roland had voor een versterker gezorgd en liet vervolgens om 10.00 uur het Wilhelmus luid klinken, zodat iedereen uit volle borst mee kon zingen.

Spelletjes-vrijmarkt
Dat was meteen de start van de 'spelletjes- vrijmarkt' in de straat. Hiervoor hadden alle bewoners een eigen spel voor de kinderen georganiseerd voor hun eigen oprit. "Alleen de kinderen bewegen zich dus langs de spelen. De volwassen bewoners blijven bij hun eigen huis", vertelt buurvrouw Jacqueline.

Uiteindelijk waren er 13 spelletjes voor de kinderen om te doen. Zoals lopen met eieren op een lepel, stokvangen, cupcakes versieren, zaklopen, spijkerpoepen en sjoelen.

Gemoedelijk
"De sfeer was heel gemoedelijk, iedereen was behulpzaam. Mensen maakten op 1,5 meter afstand een praatje met elkaar en ook ouders waarvan de kinderen niet meer thuis wonen, deden mee. Daarnaast was er voor de kinderen nog iets de drinken en snoepen."

Vanmiddag doet de straat om 16.00 uur nog mee aan de Nationale Thuistoost. "Om 16.30 uur mogen de kinderen als afsluiting ballontrappen. Het is nu al een heel geslaagd feest."

Zelf een leuke foto gemaakt van 'Woningsdag'? Mail deze dan naar redactie@NieuwsbladvoorHuizen.nl.


Om 9.45 uur werden de vlaggen in top gehesen.


Sjoelen voor de winst.

De volwassenen laten wel even zien hoe het moet.


Aandachtig hard met een ei lopen.


De klassieker zaklopen mocht natuurlijk niet ontbreken.


Lekker smullen van een ijsje en ook nog eens een cupcake versieren.

Meer berichten