De jarige 'Oma' Wijngaarde en Nicha, de dochter van Debbie, voor het orgel.
De jarige 'Oma' Wijngaarde en Nicha, de dochter van Debbie, voor het orgel.
corona

'Oma' Wijngaarde krijgt verrassing voor 90ste verjaardag

  Mensen

HUIZEN - 'Oma' Morine Wijngaarde is vandaag 90 jaar geworden. Dit feest kon vanwege het coronavirus niet uitbundig gevierd worden, maar daar bedacht de buurt een oplossing voor.

Om 13.00 uur werd Oma Wijngaarde verrast met ballonnen, slingers en een versierde stoel on haar seniorenflat aan de Gemeenlandslaan. "Ze vond dit prachtig maar tegelijkertijd ook vreemd dat we weer snel weggingen", vertelt Debbie, die mevrouw Wijngaarde als oma heeft geadopteerd.

Cupcakes
Ondertussen werden er door diverse leden van de Christengemeente Huizen en familie cupcakes gebracht. De cupcakes werden aan de leuning van de galerij in een zakje opgeplakt voor de bewoners van de seniorenflat zodat ze mee konden smullen.

De kers op de taart was toen het orgel kwam binnen rijden en er als vanouds 'Lang zal ze leven' klonk. De bewoners en de jarige job zongen uit volle borst mee. Er werd beneden in de tuin op gepaste afstand gedanst.

Dansen
Ook de 90 jarige oma kon haar voeten en heupen niet stil houden en kwam naar beneden om op de klanken van de orgelmuziek te dansen, die werd verzorgd door Amsterdammertje Draaiorgelmuziek.

"Een gezellige middag met de ouderen die zich ook jarig voelden en tenslotte hebben we dit ook voor hen gedaan", besluit Debbie.

Meer berichten