Burgemeester Niek Meijer overhandigde gisteren klaverkaarten aan Stichting Philadelphia Zorg op de Disselweg 9.
Burgemeester Niek Meijer overhandigde gisteren klaverkaarten aan Stichting Philadelphia Zorg op de Disselweg 9. (Foto: Bob Awick )

Al ruim 1.800 klavertjes gehaakt en weggegeven

  Mensen

HUIZEN - Heel Huizen Haakt voor de voedselbank loopt goed. Inmiddels zijn al ruim 1.800 klavertjes besteld en is er nog een grote bestelling van 900 stuks bijgekomen. De burgemeester reikte een aantal klavertjes op kaarten gisterenmiddag uit aan Stichting Philadelphia Zorg op de Disselweg 9.

De actie is een initiatief van Buurten met Buren. "We hebben nog heel veel klavertjes nodig, dus ik roep mensen op om deze voor ons te haken. Voor de bewoners van Stichting Philadelphia Zorg waren trouwens ook knuffels gehaakt', vertelt Lisette Otto van Buurten met Buren.

Haken
Mensen die enigszins handig zijn met haken, of het willen proberen, kunnen klavertjes vier haken volgens een patroon of het YouTube filmpje onder dit artikel. Wie het patroon wil hebben kan mailen naar huizen@buurtenmetburen.nl en ze sturen het patroon toe.

De Klavertjes vier worden op een kaartje met tekst bevestigd en worden verkocht per 10 stuks voor 5 euro. "Daarmee kunnen mensen iemand persoonlijk een hart onder de riem te steken, maar ze kunnen ook gedoneerd worden aan mensen die in verzorgingstehuizen wonen of mensen die in de zorg werken." De opbrengst gaat naar de voedselbank.

Warm hart
De burgemeester draagt het initiatief een en Buurten met Buren en de actie Heel Huizen Haakt een warm hart toe en kwam graag langs om de kaarten te overhandigen. Zelf heeft hij ook klavertjes besteld. "Er werden trouwens ook gelijktijdig door burenverbinders Marian van den Berge en Marcel Vreedeveld van de #1000kaartenactie kaarten overhandigd."

Kijk voor meer informatie over de actie en waar je de klavertjes in kan leveren en hoe je ze kunt bestellen op www.buurtenmetburen.nl.

Het filmpje met instructies voor het haken van een klavertje vier:


Meer berichten