Foto: KNRM Huizen

Twee nieuwe bestuursleden plaatselijke commissie KNRM Huizen

  Mensen

HUIZEN - Nicolette van Gorp en Bert Dalmolen treden toe tot het bestuur van de plaatselijke commissie van KNRM Reddingstation Huizen. Voorzitter burgemeester Niek Meijer is zeer content met deze versterking. “Met Nicolette en Bert halen we twee mensen binnen met passie voor watersport en een uitgebreid netwerk.”

Nicolette van Gorp woont bijna 20 jaar in Huizen. In het dagelijks leven begeleidt ze bouwprojecten in de culturele sector in Amsterdam en geeft ze les aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, waar ze zelf ook studeerde.

Wedstrijdzeiler
Ze is fanatiek wedstrijdzeiler op de Dart18 catamaran en zeilt overal waar wedstrijden voor deze klasse worden georganiseerd. Zowel op zee als op binnenwater in binnen- en buitenland. Ze heeft een groot netwerk in de watersport en was voorzitter en vice-voorzitter van de Internationale Dart18 catamaran klasse.

Ook zat ze in commissies van het Watersportverbond en is ze vrijwilliger bij VaarKracht, een stichting die mensen die leven met kanker vaartochten aanbiedt.

Uitdaging
Nicolette: “Ik kan mijn watersporthobby’s veilig beoefenen doordat er een instituut als de KNRM bestaat. Vandaar dat ik niet lang hoefde na te denken toen mij werd gevraagd zitting te nemen in de commissie van de KNRM in Huizen. Ik vind het een uitdaging mee te helpen om het station Huizen na de roerige tijd letterlijk in rustiger vaarwater te brengen."

"Ik zal de rol van Coördinator Communicatie en Fondsenwerving op mij nemen. De KNRM is een professionele - vrijwilligers - organisatie met een erg mooie doelstelling: bijdragen aan de veiligheid op het water. Daar werk ik graag aan mee!”

Zeeman
Bert Dalmolen is sinds juli 2019 actief binnen de KNRM Huizen. Hij reisde 7 jaar lang als zeeman de wereld rond. Met zijn eigen zeilboot is hij ook nu vaak op het water te vinden.

Daarnaast heeft hij een passie voor - zelf - vliegen met een 4-zits vliegtuigje. Bestuurservaring deed hij op in drie besturen van verschillende grote tennisclubs. Ook was hij MT-lid binnen een organisatie van 1350 ICT professionals. Hij heeft een technische achtergrond, zowel op het vlak van ICT en elektronica als motortechniek.

Fantastisch doel
Over KNRM Huizen zegt hij: "Een geweldige club mensen met een fantastisch doel.” Hij wil met het bestuur zowel vanuit opleidingen als materieel eraan bijdragen dat iedereen voldoende uitgerust is met de juiste kennis en middelen om, als vrijwilliger, deze ‘baan’ zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

“Ik heb het gevoel dat we een geweldige club mensen bij elkaar hebben en wil daar voor iedereen het juiste uithalen”, aldus Bert Dalmolen.

Meer berichten