Foto: Pixabay

Geen betekenisvolle stijging meldingen huiselijk geweld

  Mensen

HUIZEN - Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek laat weten dat er op dit moment geen betekenisvolle stijging is van het aantal meldingen van huiselijk geweld in de regio. Dit laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van Leefbaar Huizen.

Er is wel een verschuiving van melders: minder politiemeldingen en meer meldingen van professionals en omstanders zoals buren. In Huizen kwamen er 22 meldingen binnen vanaf 15 maart, de invoering van de coronamaatregelen, tot half mei.

Meldingen
Van deze meldingen kwamen er 11 via de politie, 1 via het onderwijs, 1 via de huisarts, 2 door buurtbewoners of omstanders, 2 door psychologen en 5 op een andere wijze.

Er zijn in deze periode 25 adviezen gegeven in Huizen, waarvan 1 aan de politie, 3 aan het onderwijs, 1 aan de gemeente, 4 aan buurtbewoners of omstanders, 2 aan psychologen, 1 aan een verpleegkundige, 2 aan jeugdhulpaanbieders en 2 in de categorie anders.

Kwetsbare kinderen
De gemeente Huizen heeft vrijwel direct na het aankondigen van de maatregelen rondom het coronavirus opdracht gegeven om alle kwetsbare kinderen in beeld te brengen. Dit heeft geresulteerd in een lijst met deze kinderen. Alle gezinnen zijn gebeld door jeugdconsulenten.

Inwoners die te maken hebben met huiselijk geweld of die signalen hiervan krijgen of een vermoeden hebben, kunnen contact opnemen met Veilig huis via het gratis nummer 0800-2000 of de website www.veiligthuis.nl raadplegen. Chatten kan via de website inmiddels ook.

Meer berichten