De Stichtse Brug werd 258 keer bedwongen als alternatief voor de Alpe d' Huez.
De Stichtse Brug werd 258 keer bedwongen als alternatief voor de Alpe d' Huez. (Foto: Vincent Snoek)
corona

Team Up bedwingt 258 keer Stichtse Brug in strijd tegen kanker

  Mensen

HUIZEN - Team Up zou eigenlijk 4 juni in Frankrijk de Alpe d'Huez beklimmen om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Dat ging niet door, dus werd een alternatief bedacht.

"Om deze dag niet zomaar voorbij te laten gaan hebben we als team een alternatieve ‘tocht’ gefietst op het enige stukje in de buurt dat in ieder geval een stijgingspercentage heeft", laat het team weten.

4.30 uur
"Vanaf de officiële starttijd van 4.30 uur, waarop ook de alternatieve Alpe d’HuZes editie in heel Nederland werd afgetrapt, hebben we de Stichtse Brug meerdere malen beklommen als alternatief voor de Alpe d’Huez."

"We hebben deze dag iedere centimeter van de Stichtse Brug beter leren kennen en kunnen inmiddels zeggen dat de brug voor ons geen geheimen meer heeft. Ieder hobbeltje, elk los steentje, we weten ze te vinden."

258 keer
"Alles bij elkaar hebben we met z’n allen 258 keer de brug op gefietst. Na al dit ge-heen-en-weer hebben we een beetje een beeld van hoe de leeuw in Artis zich voelt. Een soort van-het-kastje-naar-de-muur-gevoel."

"Zelfs ons jongste teamlid stond erop om de brug met zijn loopfiets tweemaal te bedwingen. Al met al was deze dag niet te vergelijken met de echte Alpe d’HuZes, maar toch hebben we de belangrijkste kernwaarde met onze supporters eer aan gedaan, ‘samen’."

Doneren
"En omdat we natuurlijk niet zomaar zo vaak de Stichtse brug opfietsen - in totaal 258 beklimmingen, 459 kilometer en 3.570 hoogtemeters - zijn donaties altijd van harte welkom. Hiermee steun je de strijd tegen kanker." Om te doneren klik je hier.

Team Up bij de aanloop naar de Stichtse Brug. (Foto: Henny van Ree)

Meer berichten