De sponsorloop werd 11 maart gehouden.
De sponsorloop werd 11 maart gehouden. (Foto: Bob Awick )

Meer dan 10.000 euro op gehaald bij sponsorloop Springplank

  Mensen

HUIZEN - De sponsorloop van de rooms katholieke basisschool De Springplank heeft uiteindelijk 10.345,06 euro opgebracht. Het geld is voor goede doelen.

De leerlingen van de school rende 11 maart al hun rondjes, net voordat de intelligente lockdown begon vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Het was heerlijk weer en heel veel mensen bleven op school eten, want het was ook het afscheid van de directeur en een leerkracht.

Maanden later
"De volgende dagen druppelde er al wat verdiend geld binnen. Door het thuisonderwijs werd dat lastig. Maar nu, een paar maanden later, hebben we de uitslag binnen", laten organisatoren Leonore Zuidinga en Renée de Ruiter weten.

Met het geld kunnen een aantal kinderen in Gambia elke dag een voedzame maaltijd op school krijgen en is er ook nog geld over voor het verder inrichten van de school en het plein. "Daarbij zijn nog een 25-tal bananendozen die kant opgegaan vol met kleding en schoeisel."

Trots
Met de opbrengst kunnen in Guatemala ook weer meer kinderen naar school, omdat er geld is om beurzen en schooltenues te bekostigen. "We zijn enorm trots dat er in zo’n bijzondere en lastige tijd zoveel geld is binnengehaald."

Meer berichten