Afbeelding
Foto: Vrijwilligerscentrale Huizen

Bijeenkomst voor en over burgerinitiatieven

Mensen

HUIZEN - Vrijwilligerscentrale Huizen organiseert 9 september een bijeenkomst voor inwoners en andere betrokkenen die zich bezighouden met burgerinitiatieven. Inwoners gaan bij zo’n burgerinitiatief aan de slag om iets te bereiken, eventueel met behulp van de gemeente of andere instanties.

“Het is een bijeenkomst waarin we met inwoners, bestaande initiatieven, gemeenteambtenaren, wethouders en raadsleden op ontdekkingstocht gaan. Doel van de avond is het verkennen van samenwerking, verbinden en leren van elkaar”, laat de vrijwilligerscentrale weten.

Lokale initiatieven
“Er zijn steeds meer inwoners die zich inzetten voor lokale initiatieven. Zo zetten inwoners bijvoorbeeld samen een buurt(speel)tuin op, beginnen zorginitiatieven, helpen nieuwkomers met ondernemen of ruimen samen zwerfafval op. Ook in de gemeente Huizen zijn al tientallen burgerinitiatieven actief.”

“Er ontstaan steeds meer kleine en grote initiatieven, en door de coronacrisis zijn deze in een stroomversnelling geraakt. Hierbij valt te denken aan projecten rondom eenzaamheid of mensen die anderen een hart onder de riem steken.”

Behoefte
“Waar komen deze initiatiefnemers elkaar tegen? Waar is behoefte aan? Misschien heb jij zelf een idee om een initiatief te starten voor jouw straat, wijk of voor een bepaalde groep in het dorp?”

Voor de avond is expert en ervaringsdeskundige Maarten Rector van DoorDacht Doen uitgenodigd om samen in gesprek te gaan over burgerinitiatieven. Hij is zelf in Amersfoort actief als initiatiefnemer en is onder andere betrokken bij de organisatie van broedplaatsen. Daarnaast zullen er in gespreksgroepen met elkaar thema’s en aandachtspunten worden verzameld.

Aanmelden verplicht
De bijeenkomst vindt plaats in ‘t Visnet aan de De Ruyterstraat en start om 19.30 uur. Aanmelden is verplicht in verband met de coronamaatregelen. Dit kan via vchuizen.nl en Huizenvoorelkaar.nl.

Uit de krant