Voor de gelegenheid werd het bruidspaar voorzien met een hoge hoed en bruidsboeket.
Voor de gelegenheid werd het bruidspaar voorzien met een hoge hoed en bruidsboeket. Foto: Annemieke Brugman

Nel en Jan Hartog 60 jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN - Nel en Jan Hartog zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Dit werd gisteren samen met onder andere hun dochters, kleinkinderen en achterkleinkinderen gevierd en dat werd een onvergetelijke dag.

Voor de gelegenheid werd het bruidspaar voorzien van een bruidsboeketje en een hoge hoed. Om die laatste kon hartelijk gelachen worden, vooral omdat de herinnering van zestig jaar geleden weer terugkwam.

Trouwkostuum
"Ik huurde een trouwkostuum met bijbehorende hoge hoed, maar een passende hoed vinden was nog even lastig. De ene was veel te groot en viel over m’n ogen heen en de andere was veel te klein en stond vreemd bovenop m’n hoofd. Gelukkig kwam er uiteindelijk toch nog een passende hoed tevoorschijn", herinnert Jan zich.

Na eerst bij Nel’s oma in Amsterdam ingewoond te hebben - ook toen was er woningnood - kon begin jaren zestig een mooie nieuwe flat in Amsterdam Buitenveldert betrokken worden.

Huizen
In 1976 verhuisde het gezin naar Huizen en kreeg daar een ruime woning met flinke tuin. "Dat ging nog bijna mis", vertelt Nel. "Een collega van Jan, ook met de achternaam Hartog, had zich eveneens voor deze woningen ingeschreven, maar trok zich uiteindelijk terug."

Daardoor was men echter in verwarring en werd gedacht dat ook wij geen interesse meer hadden. Gelukkig is dat allemaal nog goed gekomen en wonen we met veel plezier in Huizen."

Uit de krant

!