Jan Otter (l) en Gerard Barmentlo ondertekenen de overeenkomst met SchuldHulpMaatje Nederland.
Jan Otter (l) en Gerard Barmentlo ondertekenen de overeenkomst met SchuldHulpMaatje Nederland. (Foto: St. Schuldhulp Huizen)

Schuldhulp Huizen sluit aan bij landelijk SchuldHulpMaatje

  Mensen

HUIZEN - Eén kwart van de huishoudens in Huizen loopt financieel op het randje en bijna net zoveel huishoudens hebben problematische schulden. Die cijfers werden gepresenteerd bij de ondertekening van een overeenkomst waarbij de Stichting Schuldhulp Huizen aanhaakt bij de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje Nederland (SHM).

Het werk van Schuldhulp Huizen is al een aantal jaren gaande. De organisatie is een initiatief van de Hervormde Gemeente Huizen en de Protestantse Gemeente Huizen en werd de afgelopen twee jaar organisatorisch en personeel opnieuw op de rails gezet.

De ondertekening van het contract waarmee de plaatselijke stichting zich verbindt aan de landelijke vereniging vormde het sluitstuk van de verdere professionalisering.

Hulpvragen
Voorzitter Gerard Barmentlo is blij dat een punt gezet kon worden achter de formaliteiten. "Het belangrijke werk van onze maatjes is de afgelopen periode gelukkig gewoon doorgegaan. Nu kunnen we verder met het uitbouwen van de organisatie. Nieuwe Maatjes opleiden, meer hulpvragen beantwoorden."

De werkwijze die bij schuldhulpverlening wordt gevolgd is dat een hulpvrager wordt gekoppeld aan een Maatje van de stichting. Deze Maatjes hebben altijd een opleiding gevolgd en zijn gecertificeerd voor hun werk.

Belangeloos
Barmentlo: "Het zijn vrijwilligers, die mensen met schulden belangeloos bijstaan met raad en daad. Uiteraard gebeurt dat in nauwe samenwerking met de gemeente Huizen, want uit de cijfers blijkt dat we ook in Huizen te maken hebben met een serieus probleem."

De landelijke vereniging SchuldHulpMaatje Nederland is actief op 97 locaties in meer dan 130 gemeenten in Nederland. Bijna 3.000 vrijwilligers zijn actief voor de vereniging. Barmentlo: "Doordat we aanhaken bij SHM-Nederland, kunnen we terugvallen op de expertise die deze organisatie sinds 2010 heeft opgebouwd."

Meer informatie over de Stichting Schuldhulp Huizen is hier te vinden of op te vragen via schuldhulphuizen@gmail.com.

Meer berichten