Vrijwilligster Daniëlle wordt verrast vanwege haar jubileum.
Vrijwilligster Daniëlle wordt verrast vanwege haar jubileum. (Foto: Bob Awick )

Wethouder feliciteert Thuishulpvrijwilligers met jubileum

  Mensen

HUIZEN - Wethouder Maarten Hoelscher heeft vandaag een aantal Thuishulpvrijwilligers van Vrijwilligerscentrale Huizen gefeliciteerd met hun jubileum.

Maar liefst 22 vrijwilligers vieren dit jaar dat ze 5 jaar of 10 jaar verbonden zijn aan Vrijwillige Thuishulp van Vrijwilligerscentrale Huizen. Gedurende deze jaren hebben zij zich met regelmaat ingezet om inwoners in Huizen een helpende hand te bieden.

Allerlei soorten hulp
Het gaat om allerlei soorten hulp, zoals een klusje in huis en tuin, boodschappen doen, een bezoekje brengen of een luisterend oor zijn voor mensen die een steun in de rug kunnen gebruiken.

Vrijwilligers zelf zijn doorgaans bescheiden over hun inzet, maar voor inwoners in Huizen kan wat extra hulp net dat beetje verschil maken. Als iemand zich al 5 of 10 jaar belangeloos inzet voor een ander, vindt de vrijwilligerscentrale een extra blijk van waardering op zijn plaats.

Thuis feliciteren
Normaliter komen de vrijwilligers dan bij de vrijwilligers dan naar de vrijwilligerscentrale voor een gezellige bijeenkomst. Dat kan nu echter niet door het coronavirus en daarom gingen de medewerkers van de vrijwilligerscentrale vandaag op pad om de vrijwilligers thuis te feliciteren met hun jubileum.

Ook de gemeente vindt de inzet van vrijwilligers van bijzondere waarde. ‘s Middags sloot wethouder Hoelscher zich dan ook aan bij de uitreikingen en zette persoonlijk vrijwilligster Daniëlle in het zonnetje.

Te popelen
Daniëlle heeft een visuele handicap maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Ze gaat graag bij mensen op bezoek voor een gezellig praatje bij een kopje koffie. “Ik sta te popelen om weer te beginnen”, zegt ze zelf.

Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden bij Vrijwilligerscentrale Thuishulp kan vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden. Momenteel is er behoefte aan mensen die willen (rolstoel)wandelen of bij iemand op bezoek willen gaan als Maatje. Door de versoepeling van de coronamaatregelen, kan deze hulp weer geboden worden, met de nodige voorzorgsmaatregelen. Informatie is verkrijgbaar via 035-526 7553 of thuishulp@vchuizen.nl.

Meer berichten