Dit jaar niet op de vaste plek naast De Ark, maar online.
Dit jaar niet op de vaste plek naast De Ark, maar online. Foto: Sonrise Huizen

Sonrise Huizen dit jaar vanwege corona hele week online

Mensen

HUIZEN - Het jaarlijkse interkerkelijke evenement 'Sonrise' vindt dit jaar niet plaats op het veldje naast basisschool De Ark, maar online. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli zijn er elke dag activiteiten.

Elk jaar komen veel kids en tieners op het evenement af. Vorig jaar waren er tijdens de afsluitende barbecue zo'n 300 mensen.

Online
Dit jaar vind het event, vanwege alle omstandigheden, online plaats. "Het is een toffe manier voor de kids om zich tijdens de vakantie te vermaken en lekker naar buiten te gaan", laat de organisatie weten.

Om dat te bewerktstellingen worden van maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli allerlei sport- en spelactiviteiten op Instagram en Facebook van Sonrise Huizen geplaatst.

Challenges
"We hebben elke dag een day-challenge, van hutten bouwen in je eigen buurt - waarbij je kans maakt op een prijs -, tot aan stoepkrijtchallenges en hype-challenges om na te doen tot aan een 7-minute-workout elke dag met huis-tuin-en-keukenspullen."

"Daarnaast zijn er verschillende online workshops waar de kids aan mee kunnen doen. Denk aan een teken- en een judoworkshop. Ook aan de jongere kids vanaf 6 jaar wordt gedacht met allerlei tekeningen en proefjes die de kids thuis kunnen doen."

Evangelie
"Omdat het een interkerkelijk event is, willen we uiteraard ook het evangelie delen tussen de activiteiten door, net zoals we in de voorgaande jaren op het veldje deden." Op sonrisehuizen.nl is meer informatie beschikbaar en staat ook het hele programma.

Uit de krant