De veteranen salueren nadat een speciale vlag in de mast is gehesen door de burgemeester.
De veteranen salueren nadat een speciale vlag in de mast is gehesen door de burgemeester. (Foto's: Paul Schiffers)
Foto's

Huizen hijst vlag op Veteranendag

  Mensen

HUIZEN - Huizen stond zaterdag ook stil bij Veteranendag. Burgemeester Niek Meijer hees om 8.00 uur die ochtend in aanwezigheid van een aantal veteranen een speciale vlag voor het gemeentehuis. 

In Huizen worden veteranen jaarlijks in het zonnetje gezet vanwege hun bijdrage aan de maatschappij. Dat gebeurt op Veteranendag.

Ontmoeten
"Normaliter organiseren we hiervoor een bijeenkomst waarbij Veteranen elkaar ontmoeten en verhalen uitwisselen. Door de coronacrisis is een bijeenkomst dit jaar niet mogelijk. Daarom is de Nederlandse Veteranendag anders dan we gewend zijn", laat de gemeente weten.

"Zo is er bijvoorbeeld geen fysieke bijeenkomst in Den Haag, maar een beperkt programma in de Ridderzaal. Dit wordt uitgezonden op televisie. Ook in de gemeente Huizen willen we de Veteranen graag erkenning en waardering geven op deze dag." Dat gebeurde dus door het hijsen van de vlag.

De speciale vlag die werd opgehangen door de veteranen met de burgemeester.De vlaggen op een rijtje, met rechts de veteranenvlag.

Meer berichten