Een greep uit een van de vakantietassen.
Een greep uit een van de vakantietassen. Foto: Actie Vakantietas

Gezamenlijke Actie Vakantietas voor kinderen van kerken en moskeeën

Mensen

HUIZEN - Drie kerken en twee moskeeën in Huizen hebben besloten dit jaar gezamenlijk deel te nemen aan de Actie Vakantietas van de Protestantse kerk Nederland (PKN). Kinderen die deze zomer niet op vakantie kunnen en thuis weinig speelgoed hebben om zich te vermaken, krijgen een tas gevuld met speelgoed. Het geld daarvoor wordt in plaatselijke gemeenten bijeengebracht.

Omdat dit in Huizen gezamenlijk werd opgepakt door de Marokkaanse moskee, de Turkse moskee, de RK Thomasparochie, de Goede Herderkerk en de Oosterlichtkerk, stelde de PKN de tasjes gratis ter beschikking. Al snel was er een lijst van 58 kinderen in de leeftijd van 1-14 jaar, die voor een tas in aanmerking kwamen.

Inzamelingsactie
Er werd een inzamelingsactie opgezet, waarbij de teller na twee weken op 1250 euro stond. Naast de kerken en de moskeeën droegen ook de Rotary, IPCI en Goede Buren bij. Sundaes, de ijssalon in de Oostermeent, gaf een ijsbon voor elk kind en ’t Haagje bestelde spontaan ook nog twee dozen met buitenspeelgoed voor elk kind.

"Een hartverwarmende actie en prachtig om dit samen te kunnen doen, zeker in een jaar waarin de corona-maatregelen voor veel beperkingen zorgen. Afgelopen donderdag werd er door 6 dames hard gewerkt om 58 tasjes te vullen met speelgoed. De dagen daarna zijn ze rondgebracht. Het was een enorme verrassing voor de kinderen", laat een van de werkgroepleden weten.

Uit de krant