<p>Zo kan het ook in de aanloophaven: opruimende jongeren.</p>

Zo kan het ook in de aanloophaven: opruimende jongeren.

Buurt aanloophaven blij met opruimende jongeren

  Mensen

HUIZEN - Buurtbewoners van de aanloophaven schreven eind juni een open brief aan de ouders van jongeren die er komen zwemmen. Onder andere over de troep die ze achterlieten.

Deze keer komt er een positief geluid: “We hebben als bewoners van de Westkade en de Griend de afgelopen jaren vaak geklaagd over de overlast van jongeren die op zomerse dagen met velen heerlijk recreëren bij ons voor de deur.”

Ergernis
“Gezellig, niks mis mee, alleen het opruimen van hun achtergelaten rotzooi werd voor de bewoners een steeds grotere ergernis. We zijn in gesprek gegaan met de jeugd, eerst vriendelijk, daarna boos, Boa’s ingeschakeld, de krant aangeschreven.”

“Vrijdag 31 juli was weer een prachtige zomerdag en een grote groep van 18 jongeren lag heerlijk aan de overkant. Samen met mijn buurvrouw zagen wij ze regelmatig naar de prullenbak lopen om hun afval op te ruimen.

Beloning
“We bedankten ze hiervoor en 1 van de jongeren reageerde en zei: ‘ja, maar dit komt niet in de krant, als we het wel goed doen’. Ik besefte dat hij gelijk had, als klagen resultaat heeft gehad dan is een beloning op zijn plaats.”

Vandaar dus deze keer een foto van opruimende jongeren, die als bedankje ook nog allemaal een ijsje kregen.

Meer berichten