<p>De kinderen zijn blij met het speelgoed uit Nederland.</p>

De kinderen zijn blij met het speelgoed uit Nederland.

(

Foto's: Albanië Comité

)

Kledinginzameling Albanië Comité weer van start

  Mensen

HUIZEN - De inzameling van kleding en andere hulpgoederen ten behoeve van de allerarmsten in Albanië is weer begonnen. Vanwege corona, een overvolle opslagloods en de afgelopen vakantieperiode werd de inzameling een aantal maanden stopgezet.

Het magazijn van het Albanië Comité aan de Fabrieksweg 2 staat nu weer als vanouds iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.30 uur open om spullen af te leveren.

Overtollige kleding en kleine huisraad -mits schoon en heel- kunnen worden afgegeven. Ook staat de welbekende melkbus weer op z’n plek, om een financiële bijdrage in te deponeren als tegemoetkoming in de transportkosten.

Armoede extreem
Met de inzameling wordt een tweede leven gegeven aan kleding en huisraad. De armoede in het werkgebied van het Albanië Comité is zo extreem, dat het de meeste Albanezen aan fatsoenlijke kleding en schoenen voor volwassenen en kinderen ontbreekt. Ook speelgoed, baby-uitzetten, huishoudlinnen en klein huishoudelijk materiaal zijn zeer welkom.  

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet zit de ‘r’ weer in de maand. Dat betekent dat de diverse najaarsacties weer van start gaan. Het Albanië Comité wil hier graag ruim op tijd mee beginnen, omdat het vanwege corona onzeker is hoe het dit jaar verder gaat lopen met hulpgoederentransporten naar Albanië.

Nieuwe coronagevallen
Er zijn namelijk in de bergdorpen rondom het kindertehuis in Mushqeta weer volop nieuwe coronagevallen vastgesteld. Daarom moet er binnenkort al een begin gemaakt worden met de schoenendozenactie en zal de voedselpakkettenactie half oktober van start gaan.

“Het zekere moet zoveel mogelijk voor het onzekere genomen worden, om alles op tijd in Albanië te krijgen voordat er mogelijk weer grenzen gesloten gaan worden”, aldus het comité. Giften zijn ook welkom op NL97 RABO 0329 9600 08 ten name van Stichting Albanië Comité. Meer informatie op www.albaniecomite.nl.

De voedselpakketten en hulpgoederen gaan vergezeld van Bijbels en Bijbelse lectuur. 

Meer berichten