Met behulp van een virtual realitybril kunnen mantelzorgers in de huid van iemand met dementie kruipen.
Met behulp van een virtual realitybril kunnen mantelzorgers in de huid van iemand met dementie kruipen. (Foto: Pixabay)

Kijken door de ogen van iemand met dementie

  Mensen

HUIZEN - Dertig mantelzorgers krijgen in het kader van de Wereld Alzheimer dag op 21 september de kans om op vrijdag 18 september met behulp van een virtual realitybril te ervaren hoe iemand met dementie de werkelijkheid beleeft. Deze activiteit wordt georganiseerd door de afdeling Gooi en Omstreken van Alzheimer Nederland.

De dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een virtual realitybril. De film laat mensen in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert.

Evaluatiegesprek
Na afloop van de sessie is er aansluitend een kort evaluatiegesprek met een Into D’mentiatrainer. De ervaring en het nagesprek samen duren 45 minuten. Met de Into D’mentia simulatietrainingen wil ‘Beleef Dementie’ meer begrip en inlevingsvermogen tot stand brengen voor mensen met dementie.

De afspraken vinden plaats tussen 8.30 en 17.00 uur volgens een tevoren opgesteld rooster op de 1e etage van Oranje Weeshuislaan 5 in Huizen. Daar is geen lift aanwezig. Na aanmelding krijgen deelnemers kort voor 18 september via e-mail te horen op welk tijdstip ze verwacht worden. Aanmelden kan per e-mail bij: a.vos-tabak@alzheimervrijwilligers.nl.

Activiteiten
De afdeling Gooi en Omstreken van Alzheimer organiseert nog meer activiteiten in de regio in het kader van de Wereld Alzheimer Dag 2020. In Weesp laten jonge theaterstudenten een voorstelling zien over dementie. In de bibliotheek in Laren is een presentatie en in Hilversum een interactieve lezing. Het hele programma is hier te vinden. Daar staat ook waar mensen zich moeten aanmelden.

Meer berichten