<p>De motoren vertrekken vanaf het Nautisch Kwartier voor hun Ride4KiKa.</p>

De motoren vertrekken vanaf het Nautisch Kwartier voor hun Ride4KiKa.

(

Foto's: Bob Awick

)

Ride 4KiKa na afwezigheid van drie jaar weer gereden

  Mensen

HUIZEN - De Ride4KiKa is gisteren weer gereden. Omdat ook dit evenement aan de coronamaatregelen moest voldoen, stonden er deze keer maar 240 motoren aan de start.

“We zouden eigenlijk 20 juni gaan rijden, maar dat kon vanwege corona niet. Toen hebben we het evenement naar 13 september verplaatst, maar we wisten pas drie weken geleden zeker dat het door zou gaan.”

KiKa
Organisator Robbert Kuypers organiseerde de rit in 2015 voor het eerst en ook de jaren 2016 en 2017. Daarna ging hij zich richten op andere evenementen als bijvoorbeeld de Harleydag. “Ik werd door KiKa benaderd of ik het weer wilde doen, daarom hebben we dit jaar de rit weer gehouden.”

Vanwege het coronavirus bleken daar nu wel haken en ogen aan te zitten. “De  motorrijders moesten bij ons vertrekpunt bij de werkhaven in het Nautisch Kwartier 3 meter afstand houden. Daarnaast mochten we ze geen koffie en thee aanbieden of toiletfaciliteiten neerzetten. Daarvoor konden ze naar Fletcher of Gijs.”

Brullende start
Ook de start was anders dan normaal. “Dat doe we meestal met een minuut stilte. Een ambassadeur van KiKa gaf het startsein. Iedereen zat toen al op zijn motor, maar had deze nog niet gestart. Bij het startsein hebben we dat allemaal gelijk gedaan.” Dat zorgde letterlijk voor een brullende start. Vervolgens reed de karavaan door de regio en omstreken een rit van 110 kilometer.

“Onderweg konden we niet stoppen om te tanken of een verfrissing. Dit omdat dan ook weer de 3 meter afstand er moest zijn. Daarom zijn we in een stuk doorgereden om ook weer te finishen in het Nautisch Kwartier. Normaal is het daar dan heel gezellig, maar nu moest iedereen weer gelijk weg. We hebben ze wel doorverwezen naar de horeca in Huizen.”

Basic
Robbert kijkt terug op een ‘rare’ editie van de Ride4KiKa. “Het was heel basic. Gewoon met deelnemersgelden en geen sponsoren. Wel ben ik blij dat de gemeente Huizen zich zo heeft ingezet om dit mogelijk te maken en dat er in overleg met de Veiligheidsregio toestemming voor is gekomen.”

“Dit is zo’n beetje het enige motorevenement wat is doorgegaan. Ik ben er dan ook trots op dat het toch weer gelukt is.” Nu gaat hij de balans opmaken en kijken wat de opbrengst is na aftrek van de kosten voor vergunningen en dergelijke. “Dan kan de opbrengst naar KiKa.”


Meer berichten