<p>Een lading slaapzakken wordt afgeleverd bij de Goede Herderkerk.</p>

Een lading slaapzakken wordt afgeleverd bij de Goede Herderkerk.

(

Foto: Goede Herderkerk.

)
update

Inzamelen slaapzakken voor Lesbos

  Mensen

HUIZEN - Bijna 300 slaapzakken liggen er in de Goede Herderkerk aan de Piersonlaan 2. Ze zijn bestemd voor de vluchtelingen van het vluchtelingenkamp op Lesbos, dat vorige week door een brand grotendeels in de as werd gelegd.

Mensen die nog een slaapzak hebben, kunnen deze tot woensdag 15.00 uur brengen. Bij de ingang van de kerk staat een bordje en daar kunnen de slaapzakken neergelegd worden. Dit wordt in de gaten gehouden en als er slaapzakken liggen, worden deze binnen neergelegd.

Bijeengebracht
De slaapzakken die er nu al liggen zijn bijeengebracht door de gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Huizen en door een kerk in Bussum, die maandag 250 slaapzakken kwam brengen, gedoneerd door een landelijke outdoorwinkel.

Initiatiefnemer van deze actie is de stichting ‘Because We Carry’. De stichting dacht: “Mensen zijn in één nacht het weinige dat ze hebben kwijtgeraakt. Ook hun slaapplaats. Een slaapzak op Lesbos is zeer gewenst.”

Hard nodig
“Want op een slaapzak kun je overdag zacht zitten. Je kunt ‘m omslaan bij gure wind. Het is lekker zacht om je kind op te verschonen, maar vooral heel hard nodig in de nacht, die, nu de zomer bijna voorbij is, steeds kouder wordt.”

De Goede Herderkerk is het verzamelpunt voor het Gooi. Het transport naar Almere wordt verzorgt door Rotaryclub Huizen. Daar bevindt zich een van de 24 plekken in Nederland waar de slaapzaken verzameld worden.

650
Elk regionaal verzamelpunt heeft als doel 650 slaapzakken te verzamelen. Als dat lukt dan zijn er meer dan genoeg slaapzakken voor alle mannen, vrouwen en kinderen die door de brand hun slaapplaats kwijt zijn geraakt.

Vanmiddag gaan al mensen aan de slag om de slaapzakken klaar te maken voor transport. Alle slaapzakken moeten ontdaan worden van de beschermhoezen en daarna met touw bij elkaar gebonden worden.

UPDATE
De slaapzakken worden vanmiddag, woensdag 16 september, weggebracht en kunnen nog tot 15.00 uur worden ingeleverd. Het zijn er nu ruim 300.

Meer berichten