De Albanezen zijn blij met alle pakketten.
De Albanezen zijn blij met alle pakketten. Foto: Albanië Comité Huizen

‘Hulp gevraagd bij voedselpakketactie voor Albanië’

Mensen

HUIZEN - Het lijkt nog ver weg, maar het Albanië Comité is al druk bezig met de voorbereidingen voor de schoenendozen- en voedselpakkettenactie in december. Daar wil de stichting vroegtijdig mee beginnen, omdat onzeker is of vanwege corona de grenzen weer (gedeeltelijk) dicht gaan en het dan niet meer mogelijk is de pakketten op tijd in Albanië te krijgen. 

Traditiegetrouw worden de versierde dozen en pakketten met de allereerste levensbehoeften rond de feestdagen uitgedeeld om de allerarmsten de winter door te helpen. Het streven is om net als vorig jaar 900 voedselpakketten à 40 euro uit te kunnen delen aan de meest hulpbehoevende gezinnen in de Albanese bergdorpen. Daarvoor is een totaalbedrag van 36.000 euro nodig. Het hulpgoederentransport hoopt 7 november te vertrekken.

Om alles op tijd in Albanië te krijgen, start de inzamelingsactie nu al. Het comité heeft weer een bankrekeningnummer geopend waarop donaties gestort kunnen worden: NL97 RABO 0329 9600 08 ten name van Stichting Albanië Comité onder vermelding van ‘voedselpakkettenactie 2020’. 

Schoenendozen

De diverse basisscholen en kerken zijn inmiddels benaderd om versierde en gevulde schoenendozen aan te leveren. Maar ook particulieren worden uitgenodigd een doos voor hun rekening te nemen. Versier een normaal formaat schoenendoos en deksel of beplak ze met cadeaupapier. Er kunnen dozen aangeleverd worden in verschillende leeftijdscategorieën: 3-4 jaar, 5-7 jaar, 8-10 jaar en 11+, voor een jongen of een meisje.

De doos kan gevuld worden met toiletartikelen, warme sokken, ondergoed, een pyjama, knutselspullen, klein speelgoed, winterkleding zoals een muts en wat snoepjes. Voor iets oudere kinderen valt te denken aan een zaklamp met batterijen, volwassenenkleurboek, pet of reisspellen. De schoenendozen kunnen ingeleverd worden op maandagavond 26 oktober, dinsdagavond 27 oktober en maandagavond 2 november tussen 19.00 uur en 20.30 uur op de Fabrieksweg 2 in Huizen.

Het Albanië Comité is opgericht door de familie Lubbers. Meer informatie: www.albaniecomite.nl.

Uit de krant