<p>Henriëtte (l) en Jacolien liepen zaterdag 42 kilometer door de Gooise natuur in plaats van in Tanzania.</p>

Henriëtte (l) en Jacolien liepen zaterdag 42 kilometer door de Gooise natuur in plaats van in Tanzania.

(Foto: )

Juffen lopen ruim 20.000 euro bijeen voor goede doel

  Mensen

HUIZEN Juffen Jacolien Grolle en Henriëtte van Gulijk van basisschool De Ark hebben zaterdag 42 kilometer gelopen. Dit deden zij ter vervanging van hun Muskathlon voor Compassion die ze eigenlijk in Tanzania zouden lopen en waarbij ze kansarme kinderen zouden ondersteunen.

Om deel te kunnen nemen aan een Mustkathlon, dienden ze elk minimaal 10.000 euro op te halen. Jacolien wist 12.038 bijeen te brengen en Henriëtte 10.900 euro. Vanwege corona kon hun reis van een week met daarin de Muskathlon in Tanzania niet doorgaan.

Gooise natuur
Daarom werd er een alternatief in het Overijselse Delden opgezet, maar ook dat kon niet doorgaan. Omdat ze niet voor niets een jaar lang hadden getraind, besloten de juffen afgelopen zaterdag door de Gooise natuur te lopen.

Zaterdagochtend om 06.00u begonnen ze aan hun tocht. Langs de live te volgen route werden ze toegezwaaid en aangemoedigd door familie, vrienden, bekenden en leerlingen van basisschool de Ark. Rond 17.00u finishten ze op de Lijzij waar ze op 1,5m feestelijk werden onthaald.

Meer berichten