Wethouder Roland Boom hielp mee bij onder andere het islamitisch verzorgingstehuis RaYan.
Wethouder Roland Boom hielp mee bij onder andere het islamitisch verzorgingstehuis RaYan. Foto: Bob Awick

Rotary Clubs planten End-Polio-Tulpen bij verzorgingstehuizen

Mensen

HUIZEN - Rotary Huizen en Rotary Huizen-Gooimeer hebben met behulp van wethouders Marlous Verbeek en Roland Boom speciale tulpenbollen gepland om aandacht te vragen voor de actie ‘End Polio Now’. Om twee vliegen in een klap te vangen, werden de bollen geplant bij verzorgingstehuizen.

“De Covid-19 crisis hakt er in onze gemeente flink in. We worden er allemaal door geraakt, persoonlijk, in de familie- en vriendenkring, of in ons bedrijf. We zien reikhalzend uit naar de komst van een vaccin, zodat het gewone leven weer een beetje terug kan keren”, melden de clubs.

Poliovirus
“Het is nog niet zo lang geleden dat wereldwijd, maar ook in Nederland, kinderen besmet werden met een ander virus, namelijk het poliovirus. Gelukkig is al in de zestiger jaren een vaccin ontwikkeld, maar het vergde nog een jarenlange inspanning om polio echt de wereld uit te krijgen.”

Rotary International heeft zich verbonden aan dit doel en de wereld is nu eindelijk bijna poliovrij. Alleen in Pakistan en Afghanistan komt er nog polio voor.

Gevaccineerd
“Pas als ook daar alle kinderen gevaccineerd kunnen worden is polio voorgoed de wereld uit. Tot die tijd moeten wereldwijd alle kinderen gevaccineerd blijven worden, anders kan het virus zomaar weer de kop opsteken.”

In deze bijzondere covidperiode willen de Rotary Clubs Huizen en Huizen-Gooimeer niet alleen helpen om polio de wereld uit te krijgen, maar ook om met de speciale End-Polio-Tulp het rondom een aantal verzorgingstehuizen op te vrolijken.

2.500 tulpenbollen
“Zeg maar een win-win, met bijkomend voordeel dit voorjaar weer nieuw leven.” Huizer ondernemers zijn gevraagd om mee te helpen.  Al met al zijn er 2.500 tulpenbollen gekocht die vanmiddag geplant zijn bij de Oude Pastorie, Voor Anker en stichting RaYan.

“De actie heeft 1.000 euro opgeleverd. Dit bedrag wordt door de Bill Gates Foundation verdubbeld en er dan bij opgeteld, dus totaal brengt dit alleen al in Huizen 3.000 euro op.”

Uit de krant