Josefien en Jasper tonen trots enkele zelfgemaakte kerstknutsels voor in de boom.
Josefien en Jasper tonen trots enkele zelfgemaakte kerstknutsels voor in de boom. Foto's: Bob Awick

Josefien (5) en Jasper (7) knutselen voor Voedselbankactie 538

Mensen

HUIZEN - Josefien (5) en Jasper (7) kregen vanmorgen bezoek van de dj’s van Radio 538. De radiozender wil deze maand zo veel mogelijk geld voor voedselpakketten ophalen. De kinderen wilden met kerstknutsels voor in de boom 50 euro ophalen en hadden woensdagmorgen al bijna 1.000 euro opgehaald.

“Het is een beetje uit de hand gelopen”, vertelt Maarten, de vader van Josefien en Jasper. “Bij ons in huis is het zo dat we met Sinterklaas cadeautjes krijgen en met kerst geven wij anderen iets. Nu de kinderen groter zijn, wilden we ze daar ook bij betrekken.”

Voedselbank
Hij legt uit dat Josefien graag knutselt en Jasper graag dingen verkoopt. “Dus werd het idee geboren om versieringen voor in de kerstboom te maken en die te verkopen. De kinderen luisteren altijd naar 538 en hoorden van de actie voor de voedselbank en zo werd het idee geboren om te kijken of we 50 euro bij elkaar konden krijgen.”

Het gezin maakte een filmpje voor familie en vrienden om de actie te promoten. “We wilden het klein houden, maar wat er is gebeurd, weet ik niet. We hebben heel veel donaties gehad en de helft wil niet eens een versiering hebben.”
Toen de radiozender doorhad dat de actie zo’n groot succes was, wilden ze graag langskomen. “Dat hebben we dan ook maar gedaan.”

Beetje vermoeid
Inmiddels zijn er al 40 tot 45 versierselen de deur uit en begint Josefien wel een beetje vermoeid te raken van het knutselen. “Ze doen het bijna allemaal zelf. De kerstballen die versierd zijn, zijn allemaal al op. Verder maken ze van die strijkkralen en speciale stokjes allemaal versieringen.”

Alleen met het lijmpistool willen we ze nog niet laten werken. Daar helpt hun moeder Cathelijne mee. Ik ben meestal druk aan het werk hier thuis, maar het loopt nu wel een beetje door elkaar allemaal.”

Trots
De vader en moeder van Maarten hadden ook gehoord dat hun kleinkinderen op de radio waren. “We zijn heel trots op ze”, meldt hun opa. Het knutselen hebben de kinderen niet van hen. “Ik denk van hun beide ouders.”

Josefien en Jasper knutselen nog even door voor de voedselbank.

Uit de krant