Burgemeester Niek Meijer (l) met Hans de Wildt en zijn vrouw, die hem het Huizer Insigne mocht opspelden.
Burgemeester Niek Meijer (l) met Hans de Wildt en zijn vrouw, die hem het Huizer Insigne mocht opspelden. Foto: Bob Awick

Huizer Insigne voor lokale nieuwsman Hans de Wildt

Mensen

HUIZEN - Hans de Wildt ontvangt zaterdag het Huizer Insigne. Hij heeft zich bijna 20 jaar als vrijwilliger ingezet voor de lokale radio, nu NH Gooi Radio - voorheen Radio 6FM en Radio Phohi. Kort geleden gaf hij aan te willen stoppen met zijn werkzaamheden voor de lokale zender.

Het Huizer Insigne werd door burgemeester Niek Meijer toepasselijk uitgereikt tijdens de live radio-uitzending van het actualiteitenprogramma NH Gooi Zaterdag. Daarin vertelde Hans meer over zijn werk voor de radio.

Actualiteiten en nieuws
Als oud-medewerker van Radio Wereldomroep bracht Hans de Wildt de nodige ervaring met zich mee toen hij begon bij NH Gooi Radio. Hij was mede-grondlegger van het actualiteitenprogramma en de opzet van de nieuwsvoorziening via de internetsite.

Met zijn intensieve inzet wist hij jarenlang het nieuws, actualiteiten, kunst, cultuur en sport bij de luisteraars te brengen. Ook maakte hij vele radio-interviews met bestuurders en politici van de gemeente Huizen en was hij voor zijn collega’s vrijwilligers een groot voorbeeld. 

Coachen
Naast productie, redactie en presentatie was Hans ook altijd bereid nieuwe medewerkers te coachen. De laatste jaren maakte hij vooral internet- en kabelkrantberichten en las hij periodiek het regionieuws.

Ook deed hij de afhandeling van de inkomende mail van de nieuwsredactie. Dit bijna letterlijk dag en nacht. Ook tijdens zijn vakanties vanuit Studio Frankrijk en Studio Bali. Ook in de weekeinden ging de nieuwsvoorziening door. 

Burgemeester
Aan het einde van de uitzending nam voorzitter Pieter Eshuis het woord. Hans dacht dat hij iets zou zeggen, maar kwam bedrogen uit, toen de burgemeester hiervoor zijn opwachting maakte.

Omdat er zoveel mensen aanwezig waren, was de studio naar een ruimte daarbuiten verplaatst om iedereen coronaproef een plaats te bieden. De voorzitter roemde nog het opzetten van de nieuwsdienst. “Zelfs de landelijke omroep had indertijd nog niet zoiets.”

Voorbeeld
Burgemeester Niek Meijer nam vervolgens het woord. Hij dankte Hans de Wildt voor de onnavolgbare wijze waarop hij zich heeft ingezet voor de lokale zender, waarbij hij een voorbeeld is voor collegavrijwilligers.

Vervolgens overhandigde hij coronaproef het Huizer Insigne aan de vrouw van Hans. Deze kon het kleinood opspelden. “Ik ben zeer vereerd”, liet haar man weten. “En ik ben in goed gezelschap. Dick Advocaat, Klaas-Jan Huntelaar en Donald Trump schijnen ook te vertrekken.”

Uit de krant