Marian van den Berge met de award die ze krijgt voor haar kaartenacties in coronatijd.
Marian van den Berge met de award die ze krijgt voor haar kaartenacties in coronatijd. Foto: Bob Awick

Marian van den Berge is Huizer van het Jaar 2020

Mensen

HUIZEN - Marian van den Berge van de 1.000 Kaartenactie en kaartenactie Jong & Oud heeft de award Huizer van het Jaar 2020 toegekend gekregen. Zij is hiermee het gezicht van iedereen die dit jaar vrijwillig iets heeft gedaan om de coronacrisis te verlichten.

De Huizer van het Jaar wordt sinds 2015 door deze krant uitgeroepen en Marian bevindt zich daarmee in een illuster rijtje. Het eerste jaar werd de prijs gegeven aan MTB Team Huizen, dat voor de ziekte Duchenne een bedrag van 86.000 euro bij elkaar fietste.

Huizerdag
In 2016 kreeg de organisatie van de Huizerdag de prijs voor haar 30-jarige jubileum en het organiseren van een dag die bij uitstek een positieve uitstraling heeft voor het dorp. Helaas heeft de stichting dit jaar besloten te stoppen, omdat de subsidie door de gemeente wordt afgebouwd.

In 2017 bracht de actie Huizen voor Sint-Maarten ruim 40.000 euro op en was daarmee een waardige winnaar van de prijs. De Samenloop voor Hoop won de prijs in 2018. De 24-uursmarathon haalde toen 129.346,16 euro op voor onderzoek naar kanker. Helaas kon door het coronavirus dit jaar geen vervolg aan deze actie worden gegeven.

Canon
Vorig jaar won de Stichting Historische Canon, die in 2019 de Canon van Huizen uitbracht. Chapeau voor deze stichting overigens, want dit jaar bracht ze ook de juniorversie uit: ‘Ik woon in Huizen, een dorp met verhalen’.

Uit de krant