Van links naar rechts: Floris, Tim, Gerrit Jan Visser en Peter van Heijst.
Van links naar rechts: Floris, Tim, Gerrit Jan Visser en Peter van Heijst. Foto: Lions Club Huizen

Lions Club Huizen steunt Huizer-maatjes met 6.500 euro

Mensen

HUIZEN - Peter van Heijst en Gerrit Jan Visser overhandigden in het nieuwe pand van de Huizer-maatjes aan de Trekkerweg  vorige week de cheque met de opbrengst van de wijnverkoopactie 2020. Die bracht maar liefst 6.500 euro op.

Tim en Floris, twee toekomstige bewoners van de Huizer-maatjes, namen het bedrag met enthousiasme in ontvangst. Het geld wordt besteed aan de inrichting van de belevenistuin en de twee gezamenlijke woonkamers.

Wijnactie
In het najaar 2020 organiseerde de Lions Club Huizen een wijnverkoopactie. Het goede doel dat gekoppeld werd aan deze actie werd de Huizer-maatjes, een woongroep voor 18 jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Door corona moest de wijnactie van de Lions op een andere manier plaatsvinden dan gebruikelijk. Dat heeft het resultaat zeker niet nadelig beïnvloed.

Peter van Heijst, bestuurslid van de Lions Huizen: “We zijn erg trots op het resultaat van deze actie. Wij willen daarom al onze leden en andere betrokkenen bedanken. Het wooninitiatief Huizer-maatjes is een mooi project dat ervoor zorgt dat 18 jong volwassenen zo goed mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Hier dragen we graag aan bij.”

Stap dichterbij
Jacobien Middelkoop, bestuurslid en één van de ouders die het initiatief nam voor de Woongroep: “De bijdrage van de wijnactie van Lions Club Huizen brengt ons weer een stap dichterbij om onze droom te realiseren. De betrokkenheid is hartverwarmend. Met dit bedrag kunnen we ervoor zorgen dat de bewoners op een gezellige en veilige manier kunnen genieten van tuin en woonkamers.”

Tim: “Ik hou niet echt van wijn, maar wil heel graag gaan wonen bij de Huizer-maatjes. In september kunnen we in de woonkamer samen chillen of misschien in de tuin voetballen.” Floris: “6.580 euro, dat is best veel geld!”

Uit de krant