'Opdat we nooit vergeten'

Leerlingen Rehobothschool spelen hoofdrol in film van 4 mei Comite

4 mei 2021, 09:27 · leestijd 2 minuten Mensen
Leerlingen van de Rehobotschool schreven de namen van de oorlogsslachtoffers op karton en tonen deze in de film.
Leerlingen van de Rehobotschool schreven de namen van de oorlogsslachtoffers op karton en tonen deze in de film. Foto: 4 mei Comité

Het was vorig jaar een noodgreep, want er moest snel worden geschakeld door corona, dit jaar is de film die Hein Hoffman maakte wat rustiger tot stand gekomen. De regisseur en tevens voorzitter van het 4 mei Comité is tevreden over het eindresultaat en hoopt dat iedereen de mini-documentaire online gaat bekijken.

Ontevreden over de film van vorig jaar is hij niet. “Het is best aardig geworden. Zeker als je bedenkt dat we het programma dat voor de herdenking hadden, heel snel moesten herschrijven.” Het goede resultaat is ook te danken aan de juiste mensen; Hoffmann werkt samen met een professionele filmploeg.

Natuurlijk hoopte hij dat dit jaar weer normaal zou worden, maar toen al snel bleek dat dat niet het geval was, klopte hij aan bij de gemeente. “Mijn filmidee werd gelijk goed ontvangen en de gemeente zorgde voor wat geld zodat het weer tot stand kon komen.”