Afbeelding
Foto: Pixabay

Cursus voor gescheiden ouders start in juni

Mensen

REGIO - ‘De andere ouder verander ik niet, dus gebruik ik mijn energie voor de band met mijn kind’. Een reactie van een ouder die deelgenomen heeft aan de cursus ‘Positief Opvoeden voor gescheiden ouders’.

Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet samen met je gezin een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee. Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? Heb je last van boosheid, negatieve gevoelens of stress?

Beter communiceren
Vraag je je af hoe je beter kunt communiceren om conflicten te voorkomen? Wil je je kind steunen en leren omgaan met de gevolgen van de scheiding? Als je met deze vragen zit is de cursus ‘Positief Opvoeden voor gescheiden ouders’ wellicht iets voor jou.

In de cursus wordt bijvoorbeeld in gegaan op het herkennen van verschillende emoties, het hanteren van conflicten en het vinden van een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning. Ouders die deze cursus hebben gevolgd ervaren meer grip op hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Groepsbijeenkomsten
De cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten. Voorafgaand aan de cursus vindt een telefonisch intakegesprek plaats en na afloop is er een terugkombijeenkomst. Je volgt deze cursus samen met vijf tot twaalf andere gescheiden ouders. De geldende coronamaatregelen worden uiteraard gehanteerd. De leeftijd van je kinderen speelt geen rol, de cursus is vooral gericht op jou als ouder.

Tijdens de bijeenkomsten worden filmpjes van praktijksituaties gebruikt en krijgen de deelnemers een praktisch werkboek. De cursus wordt, in samenwerking met Gemeente Hilversum, georganiseerd door Jeugd en Gezin.

Cursus
De eerstvolgende cursus start in Hilversum (Edisonstraat 47) op maandag 10 juni (vervolgbijeenkomsten op 17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli en terugkombijeenkomst op 26 augustus 2021). Alle bijeenkomst starten om 9.30 uur en duren tot uiterlijk 12.00 uur. De kosten voor deelname zijn 30 euro per ouder.

Ouders wonend in gemeente Hilversum hebben voorrang bij inschrijving. Echter, ouders uit de hele regio Gooi en Vechtstreek zijn welkom. Voor informatie en aanmelden: www.jggv.nl/cursussen/. Een mail sturen naar cursussen@jggv.nl kan ook.

Uit de krant