Altijd positief

In memoriam: Janny Rebel - Gooijer, initiatiefneemster Huizer Museum en mede-oprichtster Huizerdag

28 jun 2021, 18:32 · leestijd 4 minuten Mensen
Janny Rebel - Gooijer, sprankelend en altijd positief.
Janny Rebel - Gooijer, sprankelend en altijd positief. Foto: Familie Rebel

Janny Rebel - Gooijer is 14 juni overleden op 84-jarige leeftijd. Zij was onder andere samen met Gerry Otten initiatiefneemster van het Huizer Museum en mede-oprichtster van de Huizerdag. “Voor mij is Janny in mijn gedachte altijd een stukje Huizer Museum”, aldus een van de vele reacties op het overlijden van deze belangrijke dame voor Huizen.

Janny werd op 9 juli 1936 geboren als dochter Jannetje van Annetje Zeeman en Hendrik Gooijer, die indertijd aan de Vijfhoekstraat woonden. Haar moeder was huisvrouw, haar vader ventte kaas en vis in Amsterdam. “Als ze wel eens mee mocht naar de grote stad, was dat een uitje voor haar”, memoreerde haar zoon Jan Rebel tijdens de uitvaartdienst afgelopen dinsdag.

Al op jonge leeftijd wist ze dat ze schooljuf wilde worden en dat werd ze ook. Ze ging naar de Kweekschool en liep stage op de Wilhelminaschool. Al snel kwam haar aanstaande man Henk Rebel in beeld en werden er drie kinderen geboren. Daarbij kwam ook de zorg voor haar eigen moeder, die overleed toen Janny 24 jaar was.

Voor altijd is haar naam vastgelegd in de laatste steen van het Huizer Museum.