Uitwisselingsstudent Az uit Indonesië
Uitwisselingsstudent Az uit Indonesië Foto: Travel Active

Az uit Indonesië zoekt een warm gastgezin in Huizen

Mensen

HUIZEN - Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken eind augustus hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Az uit Indonesië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Huizen.

Voor Az zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

High School Holland
Az doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het programma biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. “Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken”, aldus Travel Active.

Koken
De 17-jarige Az uit Indonesië is een leergierige, doelgerichte en optimistische meid met een passie voor make-up. Ze hoopt later een eigen praktijk te openen en te werken als dermatoloog.  Daarnaast houdt Az van koken en probeert ze graag nieuwe recepten uit, voornamelijk heerlijke desserts.

“Ik wilde altijd al op uitwisseling gaan. Ik kijk er daarom enorm naar uit om naar Nederland te komen en om kennis te maken met de Nederlandse cultuur, taal en onderwijs”, zegt ze. Wie meer wil weten over haar, kan haar profiel zien op de website www.travelactive.nl/high-school-holland

Naar hun zin
Az volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin.

“Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin”, zegt Clara.

Van dichtbij
De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. 

Begeleid
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren.

Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Contact
Wie nieuwsgierig is geworden naar Az, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma kan voor meer informatie contact opnemen met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org of. 085 222 4810.

Uit de krant

!