Paul Schiffers verzorgt in het kader van de actie een workshop stenen schilderen
Paul Schiffers verzorgt in het kader van de actie een workshop stenen schilderen

Actie ‘Stenen met een verhaal’ moet Huizers met elkaar verbinden

Mensen

HUIZEN - Amnesty Huizen, Buurten met Buren, De Engel vrijzinnig Huizen en Rotary Huizen Gooimeer willen in Huizen mensen bij elkaar brengen. Om dat voor elkaar te krijgen, is de actie ‘Stenen met een verhaal’ gestart.

“We willen een beweging tot stand brengen waarbij iedereen ongeacht huidskleur, sociaal economische status, religie of andere levensovertuiging, gender of welk onderscheid dan ook, gaat meedenken en meedoen”, laten de deelnemende organisaties weten.

“Ons doel is om zichtbaar te maken wat het betekent om in Huizen een inclusieve samenleving te zijn waarin mensen elkaar kennen en waarderen. Op de tweede zaterdag van september, 11 september - voorheen de Huizerdag - zijn we gestart met de actie ‘Stenen met een verhaal’.”

Monumentje maken
Alle inwoners van Huizen én alle Huizer organisaties, bedrijven et cetera kunnen stenen komen ophalen om mee te doen aan de actie. “Het doel is om een of meer stenen te beschilderen en daarvan een monumentje te maken.”

“Dat kunnen bijvoorbeeld drie op elkaar gestapelde stenen zijn of meerdere stenen in een bak, een mozaïek; alles mag, er is geen vormvereiste. Als het monumentje maar op een plaats komt te staan die anderen uitnodigt om de vraag te stellen: ‘waarom staan die stenen daar?’ En de persoon of de organisatie die meedoet daar ook een verhaal bij kan vertellen dat uitnodigt tot kennismaking, onderling begrip en verbinding.”

Webpagina
De initiatiefnemers maken een webpagina waar de foto’s van de monumentjes, mét het bijbehorende verhaal worden gepubliceerd. Zo kunnen de verhalen ook weer anderen inspireren om mee te doen.

Ook worden op twee plaatsen in Huizen workshops aangeboden om stenen te beschilderen. Deze vinden op 30 oktober plaats van 12.00 tot 14.00 uur in Haven 5 aan de Havenstraat 5 en van 15.00 tot 17.00 uur in De Engel aan de César Franklaan 13. Kunstenaar Paul Schiffers en de groep van de ‘Keileuke Kei’ is bereid om deze workshops te geven. Tijdens de workshops is er ook ruimte voor verhalenvertellers.

Meer informatie
Meer informatie, stenen bestellen of aanmelden voor een workshop stenen schilderen op zaterdag 30 oktober in de Engel of in Haven 5 kan via waaromstaandiestenendaar@gmail.com of stenenmeteenverhaal@gmail.com.

Uit de krant