Annet van de Hersenstichting neemt de cheque in ontvangst van Michiel en Tjarda.
Annet van de Hersenstichting neemt de cheque in ontvangst van Michiel en Tjarda. Foto: Bob Awick

Tjarda en Michiel halen ruim 8.000 euro op voor Hersenstichting

Mensen

HUIZEN - Michiel Adema en zijn lief Tjarda hebben onlangs meegedaan aan de Onbeperkte Elfstedentocht om geld op te halen voor de hersenstichting. Daarmee hebben zij ruim 8.000 euro opgehaald.

“Een heel groot bedrag”, laat Annet van der Vaart van de Hersenstichting weten. Daarom kwam zij gisteren naar Huizen om een cheque in ontvangst te nemen.

Om het geld op te halen fietsten Michiel en Tjarda vijf dagen de Onbeperkte Elfstendentocht, die speciaal is opgezet voor mensen met een beperking. Deelnemers kunnen geld inzamelen voor een zelfgekozen doel.

(Tekst gaat na de afbeelding verder)


Michiel en Tjarda onderweg tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht. Foto: Ron Sperber

Voor Michiel en Tjarda werd dit doel de Hersenstichting. Michiel kampt namelijk nog steeds met de gevolgen van een herseninfarct dat hij vijf jaar geleden kreeg. Hij wil graag dat er meer onderzoek naar de hersenen mogelijk wordt.

Ook steunt het paar Stichting Sandymoves, organisator van de Onbeperkte Elfstedentocht. Zo blijft het mogelijk dat mensen met een beperking geld kunnen ophalen voor goede doelen.

Het geld blijft overigens nog steeds binnenkomen. “Inmiddels staat de teller op 8596,50 euro”, laat Tjarda weten. Wie nog geld wil doneren kan dit doen via deze link.


Het paar heeft er veel plezier in. Foto: Ron Sperber

Uit de krant