In de winkels zijn stands of tafels met producten waar behoefte aan is.
In de winkels zijn stands of tafels met producten waar behoefte aan is. Foto: Astrid Sainsbury

Grote actie Voedselbank Gooi & Omstreken bij supermarkten

Mensen

HUIZEN - Voedselbank Gooi & Omstreken organiseert zaterdag 9 oktober een actiedag bij zeven supermarkten in Huizen. Deze dag gaat vooraf aan de Week van de Voedselbank, de Wereld Armoededag en de Wereld Voedseldag op 16 en 17 oktober.

In Huizen doen de volgende winkels mee: AH Lindenlaan, AH Oostermeent, Plus Oostermeent, Coop Phohistrsaat, Jumbo Kostmand en Boni Holleblok. Ook de Coop in Blaricum Bijvanck doet mee aan de actie. Ook zamelt Zeeman Oostermeent in.

Hulp
“Wij kunnen zo’n grote actie houden in Huizen dankzij de hulp van Rotary Huizen, Rotary Gooimeer, Lion’s Blaricum, Protestante Gemeente Huizen en de PvdA”, laat Astrid Sainsbury van de voedselbank weten.

“Met zoveel extra vrijwilligers en een groot aantal eigen vrijwilligers van de voedselbank kunnen we alle winkels van een groep enthousiaste mensen voorzien die het publiek wijst op deze actie.”

Houdbare producten
“Het idee is dat klanten bij de winkels een of meer extra houdbare producten kopen en die na de kassa inleveren bij het inzamelpunt van de voedselbank. In de winkel staat een stand of tafel met de producten waar behoefte aan is. Uiteraard kunnen we bij winkelacties alleen houdbare producten inzamelen.”

“Er is echter ook behoefte aan verse zaken zoals eieren en kaas maar daarvoor zijn winkelacties niet geschikt. Daarom doen wij hierbij een oproep aan andere ondernemers in Huizen die een bijdrage willen leveren aan deze actie. Graag komen we in contact met deze bedrijven.”

550 huishoudens
“Wij voorzien in de regio, van Weesp tot Soest, iedere week gemiddeld 550 huishoudens van een voedselpakket. Een pakket bevat zo mogelijk voedsel voor twee à drie dagen met drie gezonde maaltijden per dag.”

Wie mee wil helpen, als vrijwilliger of als bedrijf, kan contact opnemen met Voedselbank Gooi & Omstreken via info@voedselbankgooi.nl of winkelacties@voedselbankgooi.nl.

Uit de krant