De prijsuitreiking van de botterwedstrijd werd door burgemeester Niek Meijer verzorgd.
De prijsuitreiking van de botterwedstrijd werd door burgemeester Niek Meijer verzorgd. Foto: Remmelt Staal

Huizer Visfestijn levert 25.000 euro op voor goede doelen

Mensen

HUIZEN - Het zesde Huizer Visfestijn van Rotaryclub Huizen heeft 25.000 euro opgeleverd voor vier lokale organisaties. Voedselbank Gooi & Omstreken, de Zonnebloem, de Stichting Vaarkracht en de Stichting Huizer Botters.

In de haven van Huizen lagen 24 september meer dan 20 botters, bijna een kwart van de Nederlandse bottervloot. Het jaarlijkse havenevenement met platbodems is uitgegroeid tot een waardevolle traditie, die ieder jaar weer honderden belangstellenden naar de Huizer haven trekt.

Achterliggende doel van het Visfestijn is geld op te halen voor lokale goede doelen om die zo een financieel steuntje in de rug te geven.

(Tekst gaat verder na de afbeelding)


De botters varen de haven in na de wedstrijd. Foto: Remmelt Staal

Vast onderdeel van het Huizer Visfestijn is de botterrace op het Gooimeer. Ook dit jaar was het weer een imposant gezicht om alle botters onder zeil te zien voor de kust van Huizen.

De botterrace werd gewonnen door BU32 van schipper Henk van Dorst en Allianz De prijs werd tijdens het feest na afloop van de wedstrijd uitgereikt door burgemeester Niek Meijer van Huizen.

Geschoven
Vorig jaar moest de Rotaryclub Huizen besluiten het evenement niet te laten doorgaan vanwege Corona. Dit jaar werd het festijn enkele maanden naar achteren geschoven, zodat het toch doorgang kon vinden.

Voor volgende jaar is al een datum geprikt. Het zevende Huizer Visfestijn is op 17 juni 2022.


Gezelligheid na afloop van de race. Foto: Remmelt Staal

Uit de krant