Het Huizer college hijst de progressvlag bij het gemeentehuis.
Het Huizer college hijst de progressvlag bij het gemeentehuis. Foto: Bob Awick

College hijst progressvlag voor het gemeentehuis

Mensen

HUIZEN - Het college heeft vanmiddag om 12.00 uur de progressvlag gehesen. Het is vandaag namelijk internationale Coming Out Day.

“Het hijsen van de vlag is ook in 2021 noodzakelijk. Nog steeds voelt niet iedereen zich veilig genoeg om zichzelf te kunnen zijn. Om het belang hiervan te onderstrepen hijste het college van burgemeester en wethouders vandaag de progressvlag.”

Vorig jaar hees wethouder Maarten Hoelscher, samen met Thijs de Greeff, Expert Diversiteit en Inclusie, nog de regenboogvlag. “De progressvlag legt een nog grotere focus op inclusie en diversiteit.”

Geaccepteerd voelen
“Deze vlag bestaat uit de oorspronkelijke regenboogvlag met een toevoeging van kleuren van de transgendervlag én de kleuren zwart en bruin, om zo ook mensen van kleur te vertegenwoordigen. Want ook in Huizen moet iedereen zich geaccepteerd en veilig voelen.”

Vandaag is het internationale Coming Out Day. Op deze dag worden er over de hele wereld regenboogvlaggen en progressvlaggen gehesen en dus ook in Huizen voor het gemeentehuis.

Uit de krant