'Bijzonder hartverwarmend en ontroerend'

Muidens gezin hoopt na verwoestende brand snel terug naar huis te kunnen

27 okt 2021, 16:57 · leestijd 3 minuten Mensen
Een maand geleden waren de werkzaamheden in volle gang. Inmiddels wordt de binnenkant afgewerkt.
Een maand geleden waren de werkzaamheden in volle gang. Inmiddels wordt de binnenkant afgewerkt. Foto: Nico Hoveling

Het was een zwarte dag voor het gezin van Nico Hoveling (35) en zijn drie kinderen. In juni jl. is hun huurwoning aan de Prinses Marijkestraat in Muiden na een felle brand onbewoonbaar verklaard. Vier maanden later probeert het gezin zo goed als mogelijk de draad op te pakken. En zijn ze nog altijd ongelofelijk dankbaar voor alle hulp die ze hebben gekregen.

‘Lieve Muiders, Na de vele reacties en hartverwarmende steunbetuigingen na de woningbrand van 12 juni in de Prinses Marijkestraat wil ik u laten weten dat we het redelijk goed maken’, zo schrijft Nico Hoveling op Facebook aan alle inwoners. Na de verwoestende brand heeft het gezin veel steun en hulp gekregen van veel mensen, die hen tot op de dag van vandaag begaan zijn met hun situatie. 

De brand ontstond doordat de buurvrouw met een onkruidbrander het onkruid wilde verwijderen. De schutting vatte vlam en door de wind sloeg het vuur vrijwel direct over naar de woning van haar buren. Binnen een uur was alles verwoest. Alle spullen - ook van emotionele waarde - zijn daarbij verloren gegaan.