De Kerst Walk-Thru bij Vrijwilligerscentrale Huizen.
De Kerst Walk-Thru bij Vrijwilligerscentrale Huizen. Foto: VC Huizen

Kerst Walk-Thru om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet

Mensen

HUIZEN - Vrijwilligerscentrale Huizen kon voor de tweede keer door corona niet de traditionele kerst-koffieochtend in de Brassershoeve organiseren voor de vrijwilligers van Vrijwilligerscentrale Thuishulp.

Wat doe je dan als je je vrijwilligers toch wil bedanken voor hun hulp aan Huizer inwoners in het afgelopen jaar? De vrijwilligerscentrale bedacht een alternatief: de Kerst Walk-Thru.

Kerstbrood en koffie
Vandaag waren daarom alle vrijwilligers uitgenodigd naar de vrijwilligerscentrale te komen om een kerstbrood in ontvangst te nemen onder het genot van een kop warme choco of koffie. Wel buiten met anderhalve meter afstand en niet te lang blijven plakken.

De animo was er niet minder om. Dit jaar waren ook voor het eerst vrijwilligers van andere projecten van de vrijwilligerscentrale uitgenodigd: de handmasseurs en de mediamakers.

Blij
“We zijn blij dat we dit bedacht hebben zodat de vrijwilligers elkaar toch kunnen ontmoeten, ook al is het maar kort”, zegt Karin van Dongen, coördinator Thuishulp.

“En we zijn de mensen van Albert Heijn in het Oude Dorp super dankbaar dat zij de helft van alle kerstbroden wilden sponsoren. Ze hoefden er niet lang over na te denken. Daaraan merk je dat vrijwilligershulp breed gewaardeerd wordt in Huizen.”

Klusjes
Bij het onderdeel Thuishulp van de vrijwilligerscentrale zijn circa 160 vrijwilligers aangesloten. Zij bieden hulp door het doen van klusjes, boodschappen of andere hand- en spandiensten, of zijn bezoekmaatjes voor langere tijd.

“Vrijwilligerswerk bij Thuishulp biedt veel flexibiliteit. Je geeft op wat je wil doen en hoe vaak.” Wie meer wil weten of aan de slag wil als vrijwilliger, kan contact opnemen met Vrijwilligerscentrale Thuishulp via 035-5627553 of info@vchuizen.nl.

Uit de krant