Voorzitter Frans Bianchi (r) en Nol van Bennekom (l) van de werkgroep Kunstcafé samen met Jeroen Korff, woonbegeleider van het COA
Voorzitter Frans Bianchi (r) en Nol van Bennekom (l) van de werkgroep Kunstcafé samen met Jeroen Korff, woonbegeleider van het COA Foto: COA/Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Stichting Kunst en Cultuur heet vluchtelingen welkom met speculaas

Mensen

HUIZEN - De Stichting Kunst en Cultuur Huizen heeft de vluchtelingen op de hotelboot in Huizen een warm welkom bezorgd met een doos speculaas voor elke hut.

Deze lekkernij van Bakkerij Kruijmer is niet alleen ‘een begrip in Huizen’, zoals de slagzin meldt, maar voortaan ook voor de tijdelijke bewoners van het riviercruiseschip.

Begaan
De stichting is begaan met het lot van deze uit oorlogsgebieden gevluchte mensen die in de meeste gevallen familie en bezittingen hebben moeten achterlaten.

“Uiteindelijk is het boot vol zorg en verdriet”, aldus voorzitter Frans Bianchi, “dat kunnen we natuurlijk niet wegnemen, maar we willen wel laten weten dat ze wat ons betreft zeer welkom zijn in ons welvarende en veilige dorp.”

Welkomstgroet
Bij elke doos speculaas zat een kaart van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen met daarop een welkomstgroet.

De speculaas werd vandaag  afgeleverd bij het schip door Frans Bianchi  en Nol van Bennekom, lid van de werkgroep Kunstcafé. Jeroen Korff, woonbegeleider van het COA, nam met veel dank de schenking in ontvangst en beloofde zorg te zullen dragen voor de verspreiding over de 75 hutten van de boot.

Uit de krant