Afbeelding
Foto: Pixabay

Heel Huizen breit sjaals voor vluchtelingen

Mensen

HUIZEN - Buurten met Buren heeft de actie ‘Heel Huizen breit sjaals voor vluchtelingen’ in het leven geroepen.

“Inmiddels heeft iedereen het wel gehoord. In het Nautisch Kwartier is een cruiseboot aangemeerd die de komende maanden maximaal 150 vluchtelingen zal opvangen”, laat Buurten met Buren weten.

“Wij zouden geen Buurten met Buren zijn als wij deze nieuwe buren geen warm welkom zouden heten.”

Sjaal breien
Na de actie ‘Heel Huizen haakt’ voor de voedselbank, vragen wij de inwoners van Huizen sjaals te gaan breien voor de vluchtelingen om ze op deze manier een warm welkom te geven.”

“Aan de sjaals komt een kaartje te hangen waar je eventueel je naam en een korte boodschap op kunt zetten.”

Wol doneren
Wie wil heeft maar niet wil of kan breien kan deze inleveren van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur bij Haven 5 aan de Havenstraat 5, zodat andere mensen die geen wol hebben, maar wel willen breien, ermee aan de gang kunnen!

Alle gebreide sjaals of wol worden ingeleverd bij Haven 5, alvorens ze aangeboden worden aan de vluchtelingen. Buurten met Buren zal dit moment in samenspraak met de Vrijwilligerscentrale Huizen en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afstemmen.

“Het is dus niet de bedoeling dat de gebreide sjaals op eigen initiatief bij de boot worden gebracht.”

Op de hoogte
Wie op de hoogte wil blijven van de actie kan Buurten met Buren volgen op sociale media en bij het inleveren van de wol of sjaal naam, telefoonnummer en/of e-mail adres achterlaten

Wie niet in de gelegenheid om naar Haven 5 te komen kan het Buurten met Buren laten weten. “Dan bedenken we een oplossing.”

Voor meer informatie check de website www.buurtenmetburen.nl. Een mail sturen naar huizen@buurtenmetburen.nl of bellen met 06-12952422 of 06-44606243 is ook mogelijke.

Uit de krant