Afbeelding
Foto: Brassershoeve (2020)

Computerlessen voor senioren: Brassershoeve start weer

Mensen

HUIZEN - SeniorWeb-leercentrum de Brassershoeve aan de Waterstraat start eind januari 2022 weer met groepslessen voor maximaal drie of vier personen, indien de coronamaatregelen dit toelaten.

“Leren omgaan met digitale hulpmiddelen is een voorwaarde om zelfstandig zaken te kunnen regelen”, stelt de organisatie.

Dit is extra duidelijk geworden tijdens de coronacrisis. “Je kunt nu niet meer zonder, want zelfs contact met je kinderen en kleinkinderen gaat digitaal.”

Uitdagingen
Het aantal uitdagingen wordt tevens niet minder. “Senioren ondervinden problemen bij bijvoorbeeld het maken van een afspraak voor een boosterprik”, legt de organisatie uit.

“Je kunt dit het beste regelen via internet en als je daarmee worstelt, kun je hulp heel goed gebruiken.”

Bibliotheek
De Brassershoeve biedt deze hulp momenteel tijdens de inloopspreekuren in de bibliotheek van Huizen, op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf 17 januari vinden deze elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur plaats.

“Bel gerust voor meer informatie en meldt u alvast aan voor bijvoorbeeld een cursus WhatsApp, Smartphone, Tablet, Fotobeheer of Windows”, meldt de Brassershoeve. “Bij ons hebt u direct persoonlijk contact.”

De Brassershoeve is te bereiken via 035-5256983. U kunt u bij Geert Vedder aanmelden voor de computercursussen: 06-11419308, cursussen@debrassershoeve.nl.

Uit de krant