Twee asielzoekers namen de sjaals in ontvangst en waren er zichtbaar blij mee.
Twee asielzoekers namen de sjaals in ontvangst en waren er zichtbaar blij mee. Foto: Bob Awick

Ruim 300 sjaals overhandigd aan vluchtelingen

Mensen

HUIZEN - Simone van Mensch en Lisette Otto van Buurten met Buren hebben vanmorgen ruim 300 sjaals overhandigd aan de vluchtelingen op de hotelboot in het Nautisch Kwartier.

“We hebben na onze oproep uiteindelijk 120 sjaals voor heren en zeker nog 200 sjaals voor kinderen en vrouwen. Meer dan overweldigend”, vertelt Simone van Mensch.

Uit quarantaine
Vandaag toog zij met Lisette Otto met een auto vol sjaals naar de hotelboot in het Nautisch Kwartier om de sjaals te overhandigen. “Gelukkig kon dat weer, nadat iedereen op de boot in quarantaine zat.”

Twee vluchtelingen namen namens de anderen de sjaals in ontvangst en waren daar zichtbaar blij mee. “Ze gingen er meteen een paar uitzoeken”, vertel Simone van Mensch. Het was heerlijk om zo de actie af te sluiten.

Verdeeld
Het teveel aan sjaals wordt door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verdeeld over vluchtelingen buiten Huizen. “Die sjaals mochten we ook bij de boot achterlaten.”

Buurten met Buren heeft nog wel wol over, maar is al druk met het smeden van plannetjes daarvoor. “We laten later horen wat we er mee gaan doen, maar ook hiervoor hebben we een leuke bestemming in gedachten.”

Uit de krant