Overhandiging van de petitie in september 2021
Overhandiging van de petitie in september 2021 Foto: Bob Awick

Protestgroep Oude Begraafplaats vestigt hoop op nieuwe coalitie

Mensen

HUIZEN - De Protestgroep Oude Begraafplaats hoopt dat er na de verkiezingen een coalitie ontstaat die werk wil maken van het verbeteren van de Oude Begraafplaats aan het Prins Bernhardplein.

“Tijdens de door de protestgroep georganiseerde informatieavond voor politiek Huizen in ‘t Visnet op 17 januari bleek reeds een brede basis bij de politieke partijen aanwezig om gezamenlijk te komen tot een budgetverhoging”, aldus woordvoerder Bert Gooijer van de protestgroep.

Toegankelijkheid
“Door meer budget kunnen de doelstellingen van de protestgroep, te weten verbetering van toegankelijkheid, inrichting en onderhoud van de Oude Begraafplaats, gerealiseerd worden.”

“Afgelopen zaterdag zijn door diverse lijsttrekkers mondelinge toezeggingen gedaan tijdens de politieke markt voor de oude kerk en elders op de markt. Zij hebben toegezegd om hun medewerking aan de doelstellingen van de Protestgroep Oude Begraafplaats  te verlenen.”

Naamswijziging
De protestgroep hoopt dat dit zichtbaar wordt in de coalitiebesprekingen. “We verheugen ons op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en daar zijn dus gegronde redenen voor.”

De protestgroep hoopt dat medio juli/augustus van dit jaar de doelstellingen zijn vastgelegd en/of gerealiseerd. “Zodat de beloofde naamswijziging van Protestgroep Oude Begraafplaats naar Vriendengroep Oude Begraafplaats door de dan ex-wethouder mevrouw Verbeek kan worden onthuld.”

Uit de krant