Theodora 'Theo' Kikkert is 80 jaar geworden.
Theodora 'Theo' Kikkert is 80 jaar geworden. Foto: Andrea Warnier

Afscheid van heilsoldate Theo Kikkert

Mensen

HUIZEN - Theodora ‘Theo’ Kikkert is afgelopen vrijdag door vrienden en familie naar haar laatste rustplaats gebracht. Ze is 80 jaar geworden.

Theo werd in 1941 in Batavia geboren. Op 16-jarige leeftijd tekende ze voor het Leger des Heils en toen ze 60 jaar heilsoldate was, hebben we een uitgebreid interview met haar gehouden.

Positief in het leven
Wie Theo Kikkert kent in Huizen en omgeving, en dat zijn er velen, weet dat ze positief in het leven stond. Kende je haar beter, dan zal ze steevast tegen je hebben gezegd dat ze van je houdt. Dat deed ze dan oprecht.

“Al van verre zag ze je en dan riep ze ‘I love you’ en maakte kusgebaren”, aldus een van hen tijdens de condoleance. Zo zal ze door veel mensen worden herinnerd.

Vergeetachtig
De laatste jaren werd ze vergeetachtig en werd dementie vastgesteld. Daar was ze heel open over. Ze vroeg mensen om haar dan even de naam te noemen en haar te herinneren wie ze waren.

Ze genoot nog volop van het leven en werd 26 april plotseling uit het leven gegrepen. Ze laat haar man, drie dochters en twee kleinzonen achter.

Uit de krant