Deze jonge leerling bedankt de wethouder met een foutloos 'dankjewel'.
Deze jonge leerling bedankt de wethouder met een foutloos 'dankjewel'. Foto: Larisa Landré

Taalklassen Oekraïense leerlingen Jan van Galenstraat gestart met warm welkom

Mensen

HUIZEN - De eerste Oekraïense leerlingen liepen vanmorgen het voormalige schooltje aan de Jan van Galenstraat 35 binnen. Daarbij werden ze door wethouder Marlous Verbeek verrast met een cadeautje.

De 23 leerlingen werden op het schoolplein welkom geheten door de schoolleiding en hun drie Oekraïense leraressen. De klas met de jongste kinderen krijgt twee leerkrachten, de oudere kinderen doen het met een leerkracht.

Net op tijd
Locatiedirecteur Remko van der Heijden is blij dat alles gelukt is. “De verbouwing is net op tijd klaar, we kunnen nu twee lokalen gebruiken. Binnen twee weken zijn de andere twee lokalen ook klaar.”

Voor die lokalen staan er al kinderen op de wachtlijst. In totaal kunnen er 60 leerlingen les krijgen in het gebouwtje, in vier groepen van 15 leerlingen. Niet alle verwachte leerlingen zijn er deze eerste dag al bij; drie kinderen waren ziek.

Trots
Wethouder Marlous Verbeek is duidelijk trots op het snelle werk. “Het is fantastisch dat deze kinderen vandaag kunnen beginnen. Heel fijn dat we als gemeente deze ruimte konden aanbieden. Ik wens alle kinderen heel veel succes en vooral ook plezier hier.”

Terwijl de kleinsten de dag in een kring beginnen, wordt op het schoolplein nog snel de bouwcontainer van 20 kuub weggesleept. “Die zou eigenlijk vrijdag al weg zijn, maar dat is helaas net niet gelukt. Maar het onderwijs kan in ieder geval beginnen”, besluit Remko.


De eerste leerlingen lopen het schooltje binnen. Foto: Larisa Landré

Uit de krant