De eerste TRI HUIZEN in 2021.
De eerste TRI HUIZEN in 2021. Foto: Bob Awick

TRI HUIZEN zoekt vrijwilligers: ‘Om grootste triathlon uit het Gooi tot succes te maken’

Mensen

HUIZEN - “Zonder enthousiaste vrijwilligers is het heel lastig om een succesvolle triathlon te organiseren”, meldt Peter Korzelius, voorzitter van Stichting Triathlon Huizen. “We hebben al een hoop van die enthousiastelingen, maar kunnen er zeker nog extra gebruiken.”

TRI HUIZEN, voorheen de Triathlon van Huizen, is al tientallen jaren een begrip in de regio en jaarlijks staan er honderden atleten aan de start om een triathlon te volbrengen. De organisatie draait op vrijwilligers. 

Met elkaar
“Oftewel: mensen die het leuk vinden om samen met ons een geweldig event te organiseren”, aldus Korzelius. “Het is samen genieten van de heerlijke sfeer, de prachtige sportieve prestaties en natuurlijk de gezelligheid van het team. We doen dit echt mét elkaar.” De organisatie zoekt vrijwilligers voor verschillende taken.

“Zo hebben we mensen nodig die het verkeer regelen, die atleten de weg wijzen, die helpen bij de registratiebalie, eten en drinken aan de atleten aanbieden op het parcours of bij de finish en helpen met het op- en afbouwen van het evenemententerrein”, aldus Korzelius. 

Aanmelden
Mensen die zich aanmelden, wat kan via trihard.nl/vrijwilligers, kunnen een “leuk extraatje” verwachten als bedankje: een gratis startbewijs voor één van de andere wedstrijden van TRI HARD Series. 

Deze triathlons worden georganiseerd in Almere, Amsterdam, Lelystad, Rotterdam en Nijmegen.

Uit de krant