SchuldHulpMaatje wil de drempel verlagen met een campagne.
SchuldHulpMaatje wil de drempel verlagen met een campagne. Foto: Ab Visscher

SchuldHulpMaatje Huizen: ‘Mensen met geldzorgen weten hulp moeilijk te vinden’

Mensen

HUIZEN - SchuldHulpMaatje Huizen lanceert een campagne langs de invalswegen, waarmee mensen met geldzorgen wordt gewezen op de mogelijkheid tot hulp.

“Want vooral in deze maand doet het gebrek aan geld zich voor veel mensen gelden”, aldus de stichting. 

Geldzorgen
“Lange wachtrijenrijen op Schiphol, honderden kilometers files: het lijkt wel of half Nederland met vakantie is. Alleen als je geldzorgen hebt, kun je niet eens op vakantie.”

“Gas wordt steeds duurder en de prijzen van de boodschappen gaan omhoog. Dat betekent een forse achteruitgang in inkomen.”

Kosteloos hulp
Wie deze achteruitgang niet kan opvangen, komt al snel in financiële problemen. “Veel mensen schamen zich daar zo voor, dat ze geen hulp durven te zoeken”, legt SchuldHulpMaatje Huizen uit. “Naar die mensen zijn wij op zoek.”

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee hoe mensen kunnen rondkomen van een lager inkomen, ook als er nog geen schulden zijn.

“Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan kosteloos hulp krijgen van een Maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid.”

In coronatijd 
Al duizenden mensen in Nederland zijn in de afgelopen jaren door een Maatje geholpen om hun geldzorgen weer onder controle te krijgen. Ook in coronatijd werkte SchuldHulpMaatje Huizen door.

“Desgewenst en als dat kan, komt een Maatje bij de hulpvrager thuis. Maar er zijn tal van andere mogelijkheden om contact te houden, zoals bellen, mailen, WhatsApp, een videoverbinding en natuurlijk de papieren post.”

Aanmelden
Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter, vindt de stichting. “Geldzorgen veroorzaken namelijk veel stress. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is.”

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is eenvoudig: vul het formulier in op uitdeschulden.nu, ga naar schuldhulpmaatje.nl/locatie/huizen of bel 06-51356224.

Intakegesprek
Coördinator Gerja Bikker of Jan Klaassen neemt dan contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Wie liever eerst zelf ziet hoe de eigen financiële situatie is, kan anoniem de test op uitdeschulden.nu. Binnen een paar minuten is dan te zien of het nodig is om in actie te komen.

Uit de krant